Mapa de les accions

divendres, 15 de maig del 2015

16 maig: Sortida sobre orquídies a l'EIN Guilleries-Savassona

El Centre d'Estudis dels Rius Mediterranis- Museu del Ter, el Grup de Naturalistes d'Osona, l’Escola Politècnica Superior de la Universitat de Vic amb la col·laboració del Grup d’Anellament Calldetenes-Osona i la Diputació de Barcelona tornen a organitzar, per tercer any consecutiu, un seguit d'activitats i sortides naturalistes gratuïtes i obertes a tothom.

En les dues darreres edicions del programa “Descobreix els sistemes naturals”, els anys 2013 i 2014, s’han fet 18 activitats amb prop de 600 participants.

L’edició d’aquest any de “Descobreix els sistemes naturals” inclou sortides naturalistes centrades en la geologia, la fauna i la flora autòctona. Enguany, s’ha incorporat una temàtica nova, les plantes medicinals. Les sortides es porten a terme en espais naturals de la comarca d’Osona, molts d’ells amb acords de custòdia del territori amb aquestes entitats.

Les orquídies tenen unes flors molt vistoses i amb formes espectaculars que molt sovint, per atraure'ls, imiten l'aspecte dels ses insectes pol·linitzadors. A Catalunya se n'han descrit una setantena d'espècies. En el marc del projecte "Orquídies d'Osona", que pretén conèixer les que neixen en aquesta comarca, es proposa fer una sortida de cerca i fotografia de les orquídies de la primavera que permetrà aprendre a classificar-ne els taxons més difícils i la metodologia que s'aplica en aquest projecte de recerca.

*Es recomana portar calçat adequat per caminar i alguna cosa per menjar i beure.

Dia: dissabte 16 de maig
Hora: 10h
Punta de trobada: Universitat de Vic. Campus de la Torre dels Frares (C. de la Laura, 13, Vic)

ACTIVITAT GRATUÏTA, però cal inscripció prèvia per mitjà dels correus electrònics: cerm@museudelter.cat o info@gno.cat o al telèfon 93 851 51 76 del museu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada